Samen naar De Overkant

De Overkant - Thuis voor de wijk voor jong en oud.

De Overkant wil een fijne plek zijn voor jong & oud in Presikhaaf. Iedereen is van harte welkom!  Bijna twee jaar geleden gingen we open. Toen kwam corona. We moesten weer dicht. Alleen voor noodopvang en bepaalde groepen waren activiteiten. Nu is iedereen weer welkom!

 

Samen in De Overkant
Het buurthuis is een Stichting met een bestuur. In september 2022 is een nieuw bestuur aangetreden. Zij stellen zich graag later aan u voor.

 

Gastvrouw en beheerder

Femke Stam-Derksen is de gastvrouw en beheerder van De Overkant. Zij is er dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Je kunt haar ook bellen, mailen of appen: telefoonnummer: 0643118195

             emailadres: welkom@overkantpresikhaaf.nl

 

In de Overkant werken we samen.

Zonder de enthousiaste en gedreven vaste gebruikers en participanten kunnen we niet bestaan: El Ele dans & muziek, Het Wereldvrouwenkoor, JAM, Presikhaaf University, Rubina Sattar en Milly met Pilates, Stichting Samra, Vitanos en Seniorweb. Hieronder stellen zij zich voor.

 

Doe mee!
De Overkant wil een gastvrij thuis zijn in Presikhaaf. Iedereen is welkom en mag meedoen. Wil je ook iets organiseren voor je buurt? Of wil je meedoen? Maak kennis met gastvrouw Femke. Ze bespreekt graag met jou de mogelijkheden. Er zit vast iets voor je bij!


El Ele

Dans- & muziekschool,

biedt aantrekkelijke vormen van werelddans- en muzieklessen voor kinderen, jongeren en volwassenen.


Presikhaaf University

Presikhaaf University is een initiatief om de jeugd in Presikhaaf en omgeving meer activiteiten aan te bieden. 

De jeugd mag onder begeleiding aan de slag met het maken van huiswerk. Ook biedt Presikhaaf University de mogelijkheid om onder begeleiding aan sportactiviteiten deel te nemen.

Kinderen van de groepen 7 en 8 melden zich aan via de basisschool. De kinderen van de middelbare school mogen vrij binnenlopen. 


JAM

Stichting JAM zet zich in voor jonge moeders in de leeftijd van 16 t/m 27 jaar uit Arnhem en omstreken. Jong moeder worden is niet niks. Het kan gebeuren dat je soms vastloopt. Wij herkennen de “struggles” en werken met je samen om de toekomst positief tegemoet te kunnen zien. Stichting JAM werkt oplossingsgericht en biedt ondersteuning daar waar jij het nodig hebt.


Vitanos

Stichting Vitanos organiseert wijkdiners in De Overkant, maar ook op andere buurtplekken in Arnhem. Samen met leerlingen van de praktijkschool van het Leerpark en vrijwilligers wordt de maaltijd bereid. Jong en oud ontmoeten elkaar en werken samen. De professionele kok zorgt voor de begeleiding en staat garant voor de veiligheid en voedselveiligheid.


Stichting Samra

Stichting Samra is een stichting die vrouwen van verschillende leeftijden en culturen uit Arnhem veel te bieden heeft. Wij werken in een sfeer die als warm en veilig wordt ervaren. Dit biedt onze deelnemers de gelegenheid om de stap uit huis te maken, elkaar te ontmoeten, te verbinden, ervaringen uit te wisselen en hun netwerk te vergroten.


Het WereldvrouwenKoor

Het koor bestaat uit vrouwen met verschillende culturele achtergronden. De deelneemsters brengen allemaal hun mooiste lied in, uit het land van herkomst in de moedertaal van hun (groot-)ouders. Vandaar dat het repertoire heel divers is, in vele talen, sferen en kleuren maar altijd passend in de sfeer van deze Wereld Vrouwen. Het koor is altijd op zoek naar vrouwen met wortels in het buitenland. Repetitie: iedere donderdag van 19:45 tot 21:45 uur.


Initiatieven uit de wijk

Computerclub

Hulp bij je vragen over het gebruik van laptop, tablet of smartphone. Elke woensdagochtend vanaf 10.00 uur organiseert Seniorweb de computerclub! Iedereen is welkom.