Schatbewaarder Gezocht

 

Kom jij als hands-on penningmeester met financieel inzicht het bestuur versterken? En bouw je samen met ons en bewoners aan een nieuw (t)Huis voor de wijk?

 

Bewoners in de wijk Presikhaaf III in Arnhem zijn met enthousiasme gestart om van het oude buurthuis een bruisende ontmoetingsplek te maken. Een thuis, genaamd De Overkant. Een nieuw bestuur staat aan de lat om samen met wijkbewoners dit kansrijke initiatief te doen slagen. Het is samen doen, samen ontdekken en samen stappen zetten.

 

Waar ga je je voor inzetten?

 

In de wijk Presikhaaf III is behoefte aan een bruisende plek waar bewoners met diverse achtergronden elkaar kunnen ontmoeten en waar voorzieningen voor en door bewoners samenkomen. Een plek die bijdraagt aan ontmoeting, aan buren die elkaar kennen en groeten, aan een buurt waar bewoners zich betrokken voelen, omkijken naar elkaar en hun leefomgeving. De Overkant is het voormalige buurthuis dat eind 2012 werd gesloten. Hoewel het al langere tijd niet meer die bruisende plek in de wijk was, komt daar nu verandering in. Daarvoor sta jij mede met 4 andere bestuursleden aan het roer.

 

Waar zijn we naar op zoek?

 

Naar een maatschappelijk betrokken man of vrouw met financial focus. Je houdt van cijfers, je bent nauwkeurig en houdt het huishoudboekje van De Overkant goed in de gaten.

 

Wat ga je doen?

 

Je vormt tezamen met de voorzitter en de secretaris de vaste kern van het dagelijks bestuur van stichting De Overkant. Jij beheert het geld. Jouw taken zijn:

  • Het bijhouden van de administratie van de stichting.
  • Bijhouden van de kas en het beheren van de bankrekening
  • Doen en ontvangen van betalingen
  • Bijhouden van het kas- en bankboek
  • Het opstellen van benodigde Belastingaangiften
  • Maken van het financieel jaarverslag
  • Bewaken van de plannen van het bestuur aan de hand van een begroting
  • Het in het oog houden van de verzekeringsportefeuille en op basis daarvan adviseer je de stichting.

Woonachtig zijn in Presikhaaf is een pré maar zeker geen vereiste. De Overkant is een zelfstandige stichting. Kom jij als hands-on penningmeester met financieel inzicht het bestuur versterken en bouwen aan een nieuw (t)Huis voor de wijk? 

 

Elisan Henderickx

Bestuurslid Stichting De Overkant

welkom@overkantpresikhaaf.nl